Kínálat

Whiskyk

A Whisky egyszerű termék, ugyanakkor végtelenül összetett ital. Előállításához mindössze gabonára, vízre és élesztőre van szükség, mégis csodálatra méltó, mennyi íz és aroma kel életre egy érlelt whiskyben. Az amerikai whiskey-ket új hordókban, skót és ír társait újrafelhasznált hordókban érlelik. Nálunk több mint 40 whisky közül választhat. Kinálatunkban megtalálható a japán, bourbon, skót, ír és a magyar: Nikka Days, Hennky Bannister, Arran, Caol Ila, Monkey Sholder, Oban , Robert Burn, Old Pultney, Jameson, Békési manufaktúra.

Rumok

A rum cukornád levéből vagy melaszból, élesztő segítségével erjesztett alkoholos ital. Desztillálás után színtelen folyadék, melyet néhány hónaptól elkezdve, akár több tíz évig is érlelhetnek, így nyeri el sötét színét és rá jellemző ízvilágát. Többféle rum létezik, osztályozását illetően francia, angol és spanyol stílusú rumról beszélhetünk. Kínálatunkban többféle stílusú is megtalálható a világ számos régiójából: Diplomático , Clément , Chairman’s Reserve, Plantation, Rhum J. M, Six Saints. Admiral Rodney, Zacapa.

Vodka, gin, tonic

Semleges íze miatt a vodka az egyik legkedveltebb koktél alapanyag, mivel szinte bármelyik gyümölccsel vagy likőrrel párosítható. A vodkát, ha önmagában fogyasztjuk, jéghidegen a legjobb. A vodka a “legtisztább” italok egyike, hiszen a párlatban csak tiszta etil-alkohol van. Polcainkon megtalálható: Nikka coffey, Polugar, Grey Goose.
A Gin Önálló fogyasztásra, illetve koktélokba is nagyszerű választás. Jellemzően gabonapárlat az alapja, de lehet akár gyümölcspárlat is. és sokszor fahordóban érlelik, így karakterében jobban hasonlított a whiskyre. Ajánljuk: Citadelle, Mare, Bulldog, Caorunn, Darnley’s, Langley’s gin, Bathtub.

Pálinkák

A Pálinkát mindenki jól ismeri, hiszen hungarikumról van szó. Hagyományos magyar gyümölcspárlat, melyet kizárólag erjesztett gyümölcscefre, gyümölcsmust vagy gyümölcsvelő lepárlásával készítenek. A hideg „elrejti” az ízeket, illatokat, ezért a pálinka optimális fogyasztási hőmérséklete 18-20 °C. Üzletünkben prémium minőségű pálinkák találhatók különböző ízvilágban. Jó szívvel ajánljuk az Egy csepp, Szicsek, Árpád, Hunnium, Réti pálinkát.

Pezsgők

A Pezsgő francia eredetű, de világszerte ismert ital. Pezsgőket színük és cukortartalmuk alapján csoportosítják. Megkülönböztetünk színük alapján fehér, rosé és vörös pezsgőket, cukortartamuk alapján száraz, félszáraz, félédes és édes pezsgőket. A pezsgő jó hatással van szervezetünkre, ajánlunk 2 pohár pezsgőt esténként elfogyasztani.
Polcainkon megtalálható: Freixenet, Sauska, Brebis, Asti, Chapel Hill.

Magnum bor

Kínálatunkban megtalálhatóak a Magnum palackos borok is.
A magnum palack a bor nagyságát, nemességét hivatott kifejezésre juttatni amikor kitalálták, úgy gondolták, ez a méret a legalkalmasabb a nagy vörös cuvée-k érlelésére és egyszerűen megduplázták a normál (0,75 l-es) palackot. Takler Ferenc szekszárdi borász mondta: “a bor társas lény, nem érzi jól magát egyedül. Azért jó a magnum palack mert ott már ketten van…”
Azért ajánljuk a Magnum palackos borokat, mert ár-érték arányban kiválóak.

Kézműves sörök

A kézműves sör karakteres sört jelent, ami egy kisüzemi sörfőzdéből származik, a kézművesség alatt az innovációt, a kísérletezést és a sör iránti szenvedélyt értjük, amik valamilyen nem túl alaposan gépesített kisüzemben készültek, amik látványosan mások, mint a megszokott sörök.
A kínálatunkban lévő söröket meg is kóstolhatod! Krois Brewery, Vaskakas, Bors Brewery.

Bag in box

A bag in box kiszerelés lényege, hogy a normál palack többszörösét kapjuk. Felbontás után a vákuumtechnológia miatt 30 napig garantálják a minőséget és eltarthatóságot. Elengedhetetlen kelléke a kerti partiknak ha nem szeretnénk üvegeket cipelni. Nem árt tudni, hogy a nagy pincészetek többségének kínálatában megtalálhatók a bag in box borok is.

Nyitvatartás

Hétfő – Zárva

Kedd 12:00 – 20:00

Szerda 12:00 – 20:00

Csütörtök 12:00 – 20:00

Péntek 12:00 – 23:00 

Szombat 10:00 – 23:00

Cím

Arborétum Wine Shop Sopron

9400 Sopron, Füredi sétány 11.

Kapcsolat

+36 30 155 6733

info@arboretumbor.hu

Közösségi média

2019 – 2021 © Minden jog fenntartva!

Webdesign by webzy.hu